Tandläkare Checklista Förfrågan
    Reseinformation  


Gdansk/Sopot/Gdynia

Gdansk Sopot Gdynia


Geografiskt läge

Gdansk är en stad med nästan en halv miljon invånare och är ett stort centrum för näringsliv, forskning och kultur. Tillsammans med grannkommunerna Sopot och Gdynia är antalet närmare invånare närmare en miljon.

Gdansk är beläget vid Gdansk bukten, vid Östersjöns sydliga kust. Den tusenåriga Hansastaden har sedan århundraden haft en nyckelposition när det gäller varuhandel mellan Norr-, Väst- och Östeuropas länder.

Gdansk kännetecknas av vackra gränder, gator, historiska hus, badstränder, hotell, flotta restauranger och stämningsfulla kaféer. I staden finns det ett flertal teatrar, operascen, konserthus, sommarmusikarena, tre multibiografer och ett flertal mindre biografer, många klubbar och pubar, samt diskotek. Det kan kompletteras med museer, konserter, marknader, gatuspel, föreställningar och utställningar. Det gör att alla kan hitta någonting för sig själv, beroende på smak och intressen.

Till sist ...
Man får inte heller glömma att nämna Gdansk's närmaste grannkommuner: Sopot och Gdynia. De flesta i Polen känner till den berömda träpiren, skogsoperan Lesna, gågatan Monte Cassino eller milslånga stranden i Sopot med sand som kan mäta sig med Skanör och Falsterbo i Sverige..

I Gdynia är det värt att se åtminstone ett museum - segelfartyget "Dar Pomorza" och Oceanarium - Havsmuseet. Det finns också många andra vackra ställen, som Zulawy, Mierzeja Wislana, slottet i Gniew.

     
  Flyg
     
   
   
   
     
     
   
   
   
   
   
   
   
 
 
 
   
 
 
   
 
 
   
 
 
 
   
   

Behandlingar

Vädret i Gdansk

Vädret Gdańsk


Aktuell valutakurs

Polish Zloty

Har du en fråga?

Namn:*
Email:*
 
Fråga som du vill ställa:    

*) obligatoriska fält: