Tandläkare Checklista Förfrågan  
      
   

Implantat


Implantat är små titanskruvar som genom ett kirurgiskt ingrepp placeras i över- eller underkäken för att ersätta tandrötter i de punkter där patienten saknar egna tänder. Implantat sätts in i en frisk, läkt benvävnad, ca ett halvt år efter uttagning av tanden. Ett implantat fungerar som protetisk pelare som kan bära protes. Beroende på hur många tänder som saknas, hur käken är uppbyggd och hur bettet är utformat, används olika antal implantat och olika protetiska konstruktioner.

Implantat kan bära enstaka kronor, broar eller helproteser. Behandlingen utförs under lokalbedövning i tandläkarstolen och tar knappt en timme. Tack vare implantat behöver man inte använda krångliga avtagbara proteser eller fula metallförankringar. Tänder behöver inte slipas och man undviker en rad andra besvär typiska för traditionell protetisk behandling. Tandersättningen sätts inte in samtidigt. För att implantat skulle integreras med benvävnaden, sk. Osseointegrering, måste man vänta ett par månader. Först efter denna period kan man belasta implantat med en protetisk konstruktion. Under tiden får patienten en temporär konstruktion som kan användas som egna tänder och som skyddar implantaten under läkningsperioden. Implantat har använts i drygt 30 år. De ger en permanent ersättning för de tänder som saknas. Metoden har med åren blivit alltmer populär och uppskattad.

Det finns några hundra om inte några tusen olika implantat och implantatsystem. Producenter är stora företag som ofta specialiserar sig i tillverkning av implantat. Vi erbjuder flera olika implantatsystem att välja emellan.

Pris för implantat med krona (Astra) kostar ca. 14 490 kr (7000 zlotych) i Polen. (Minus eventuell ersättning från Svenska försäkringskassan).

Läs mer om implantat >>

 
   
     
     
     
     
     
     
     
     
      
      
      
      
      
      
      
      
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 
   

Behandlingar

Vädret i Gdansk

Vädret Gdansk


Aktuell valutakurs

Polish Zloty

Har du en fråga?

Namn:*
Email:*
 
Fråga som du vill ställa:    

*) obligatoriska fält: