Tandläkare Checklista Förfrågan  
      
   

Bonding

 

 


Vad är bonding?
Bonding är en teknik att sätta fast kompositmaterial (plast) som består dels av plast och 85% glas och klistras fast på de bakre tänderna såväl som på framtänderna. Komposit är ett plastmaterial för att laga skadade tänder, fyllningar, göra kosmetiska förbättringar och även att förändra färgen av dina tänder och tom korrigera sneda tänderna.

Bonding kommer att göra alla fläckar du har på dina tänder ljusare, göra mellanrummet mellan dina tänder mindre.

Bonding kan också laga kantstötta och skadade tänder med ett tunt lager av ett plastmaterial på tandens yttre yta. Därefter appliceras ett bondingmaterial för att forma, färga och skulptera materialet så att tanden får ett vackert estetiskt utseende. Materialet utsätts för ett starkt ljus som gör kompositen hård och därefter putsas tandytan.

Kompositmaterial används idag i större utsträckning som fyllnadsmaterial i hål och rotfyllningar istället för amalgam.

Bonding som kompositfasad är ett relativt billigt och effektiv sätt att få vackrare tänder. Dock kan metoden inte rekommenderas att användas som fasad då kompositmaterialet poröst och kan därför lätt att få missfärgningar och gå sönder. Materialets livslängd är beroende på hur väl du sköter dina tänder. Använder du tobak (röker eller snusar) är livslängden mindre än två år.

Porslinsfasader/tandfasader står däremot bättre mot missfärgningar och har en längre livslängd (över 10 år) än traditionell bondingteknik . Dessutom har porslinsfasader en naturligare tandfärg än fasader av kompositmaterial.

 

 
   
     
     
     
     
     
     
     
      
      
      
      
      
      
      
      
      
 
 
 
 
 
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 
 
 
 
   

Behandlingar

Vädret i Gdansk

Vädret Gdańsk


Aktuell valutakurs

Polish Zloty

Har du en fråga?

Namn:*
Email:*
 
Fråga som du vill ställa:    

*) obligatoriska fält: