Tandläkare Checklista Förfrågan  
         
   

Implantat

Implantat

Tandläkare/Implantatbehandling Tandläkare/Implantatbehandling
Tandläkare/Implantatbehandling Tandläkare/Implantatbehandling

Om en eller flera tänder saknas, finns det ett antal protetiska lösningar som brygga, protes eller implantat för att ersätta en eller flera tänder som saknas.

Ett implantat är en liten metallskruv av titan som fästs direkt i käkbenet i över- eller underkäken och fungerar som en protetisk pelare (fixtur) för enstaka kronor, bryggor och heltäckande protes. Antalet implantat som behövs beror på hur många tänder som saknas, hur käken är uppbyggd och hur bettet är utformat.

Fördelen med ett implantat är att man inte behöver använda fula metallförankringar eller krångliga avtagbara proteser som kan lossna när du t.ex. äter. Angränsande tänder behöver inte heller slipas för en tandbrygga och man undviker också en rad andra besvär som är typiska för en traditionell protetisk behandling.

Implantat ger en permanent ersättning för de tänder som saknas och det känns mer naturligt än att använda avtagbara proteser. Implantat har använts i ca. 30 år och har med åren blivit alltmer populär och uppskattad.

Schema för implantat (2-stegsteknik)
Behandlingen görs i två steg. En kirurgisk del, där implantatet fästs i tandbenet och en protetisk del där krona, brygga eller protes tillverkas och kopplas till implantatet (fixtur).

Förberedelser: Om du har dragit ut en tand, måste det först läkas i ca. 3-4 månader innan implantatet kan fästas i käkbenet. Det är viktigt att inte ha infektion i munnen innan behandling påbörjas.

Resa 1 (2 dagar)
Inledningsvis görs bl.a. en röntgenundersökning för att veta vilken typ och storlek på implantat som skall användas. Våra polska tandläkare arbetar mer flera implantatsystem (Brånemark, Straumann, TioLogic m.fl.). Operationen utförs under lokalbedövning och tar knappt en timme i anspråk.

Efter operationen skall implantatet växa ihop med käkbenet, (sk. osseointegrering). Läketiden är normalt ca. 6 månader för överkäke och ca. 3 månader för underkäken pga av kraftigare ben. Först efter denna period kan implantatet belastas med en protetisk konstruktion. Under tiden får du temporära tänder som skyddar implantaten under läkningsperioden.

--- Läkningstid 3-6 månader

Resa 2 (1 dag)
Implantatet (fixturen) är nu den nya tandroten. För att koppla krona, brygga eller protes till implantatet (fixturen), monteras en sk. läkehätta på implantatet genom en litet snitt i tandköttet. Detta skall läkas i ca. 2 veckor.

Resa 3 (1 dag*)
Nu är det dags att tillverka själva kronan, bryggan eller protesen. Ett tandavtryck görs och skickas till ett tandtekniskt laboratorium för framställning. Kronor, bryggor och proteser tar ca. 5-14 arbetsdagar att tillverka beroende på material och omfattning. Du kan åka hem emellan eller du kan vänta tills arbetet är klart och montera allt på plats.

 

 
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
  Vanliga frågor om tandvård i Polen    
  Boka, gör en förfrågan    
       
       
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Tags: polska tandläkare, tandläkare polen, tandläkare utomlands, tandvård utomlands, tandvård, polen, estetisk tandläkare, estetisk tandvård, akut tandläkare, tandläkare göteborg, akuttandvård, billiga tandläkare, tandläkare, tandläkarskräck, tandblekning, tandfasad, skalfasader, implantat, kronor, brygga, protes, denture, tandlossning, tandköttsinflammation, protes, porslinsfasad, tandställning, rotfyllning, högkostnadsskydd, gdansk, warszawa, posznan, krakow, stettin, tandläkare göteborg, tandläkare malmö, tandläkare stockholm, helsingborg, borås, kristianstad, ystad, växjö, jönköping, halmstad, allingsås, trollhättan, trelleborg, hässleholm, västerås, ljungby, uppsala, arboga, arvika, borlänge, eslöv, kalmar, karlskoga, lund, norrköping, örebro

Behandlingar

Vädret i Gdansk

Vädret Gdańsk


Aktuell valutakurs

Polish Zloty

Har du en fråga?

Namn:*
Email:*
 
Fråga som du vill ställa:    

*) obligatoriska fält: